Havearkitekt i Århus

Professionelle løsninger

Hjælp til indretning af haven

Er din have vokset dig over hovedet, eller søger du bare inspiration til haveindretningen? Så har du brug for en serviceminded havearkitekt, som binder en rød tråd mellem hus og have. Jeg tilbyder forskellige ydelser afhængigt af, hvad du skal bruge, lige fra plantelister til gennemarbejdet haveplaner.  Med en haveplan i hånden får du et godt redskab, til at kickstarte din nye have. Med hjælp fra mig, som din havearkitekt i Århus, kan vi i samarbejde forvandle din drømmehave til virkelighed.

Havekonsulent i Århus

Som havearkitekt og havekonsulent i Århus hjælper jeg dig med alt fra indretning af store have til hjælp til plantevalg af mindre områder – ingen opgaver er hverken for store eller små. Det kan være I har et område i haven som trænger til fornyelse, eller et mørkt hjørne som blot ligger brak. Jeg laver et havebesøg, hvor vi sammen ligger en plan for hvad der skal laves. Jeg vil hjælpe jer med de nødvendige ideer til, hvordan I kan skabe en harmonisk have med rum, grønne bede og plads til hyggestunder.

Et havebesøg varer typisk 1 1/2 – 2 timer. Efter havebesøget vil du selv med det samme kunne komme videre med de projekter vi har gennemgået.

Havearkitekt Midtjylland

Havearkitekt med
personlig service

Mangler din have noget farve, grundstruktur og kunne du godt tænke dig dine bede havde en længere blomstringsperiode? Jeg kan tilbyde en gennemarbejdet liste over plantevalg som passer til netop din have.

Inden jeg laver enten planteliste, haveskitse eller haveplan tager jeg altid udgangspunkt i lige netop dine ønsker og behov. Det er ligeledes vigtigt for mig at informere om efterfølgende pasning af haven, så du kan bibeholde din drømmehave.

Skal jeg være din havearkitekt i Århus? Så kontakt mig på telefon 21 20 10 60 eller skriv en e-mail til mig på kontakt@gardenstory.dk. Jeg glæder mig til at gøre din havedrøm til virkelighed. 

Bliv inspireret

Mød mig på Instagram

 

Efterårets smukke forfald🍂🍁

I efteråret gennemgår naturen en kæmpe forvandling. 
Man kan vel sige, efteråret er en slags overgangsperiode, hvor planterne gør sig klar, til at overleve en lang vinter.

Træer, buske og stauder suger alt næring fra blade og stængler ned i rødderne, for at gøre klar til en lang vinterperiode. 

Men inden vi helt lukker haven ned for i år, vil jeg lige dele et par favoritter, fra min egen have. 
De nævnte planter kan du sagtens nå at plante, inden vi går ombord i juleforberedelserne🤩

Der er nemlig mange fordele ved at efterårsplante - mildere vejr, rødderne har tid til at etablere sig, god fugtighed i jorden, kræver stort set ingen vanding, skadedyr og sygdomme er mindre aktive om efteråret. 

Mine egne efterårsfavoritter er:

🌿 Vinter - og stedsegrønne planter 
(vintergrønne bregner, taks og mahonia caress)

💜 Glasbær, Callicaroa bodineri 

🌾 Prydgræssernes akse 

🍂 Bærmispel, amelanchier 

🌿 Parykbusk, cotinus coggygria “Young lady”

Har du lagt planer for hvad du vil plante i din have, inden havesæsonen lukker ned for i år? 

-
-
-

#plantetid #efterårsarbejde #glasbær #bregner #engelsød #haveplaner #havensblikfang #haveliv #havedesign #haveglæder
Naturskønne koglekugler🤎

Tilbage i august, lokkede jeg familien på tur i skoven. Jeg havde nemlig hørt,  om et skovområde med fine nobiliskogler. 

Nobiliskogler har den egenskab, de nemt vrides i stykker, når de er tørre. De små kogleskæl kan bruges til mange kreative projekter. 

Her er de små skæl, limet fast på oasiskugler med trælim. 

Koglekuglerne vil jeg bruge som en efterårsdekoration, og selvfølgelig til jul. 

Er det ikke fantastisk, hvad man kan få ud af skovens materialer?

-
-
-

#koglekugler #nobiliskogler #efterårsfarver #drivhusliv #haveliv 
#naturmaterialer
5 planter, jeg nødigt vil undvære i min efterårshave🌾🪴🌳🌸

Jeg elsker efteråret og haven der langsomt skifter farver. 
Med rette planlægning, er der jo heldigvis stadig farver og bladformer man kan nyde, trods efteråret for alvor er på vej.

Top 5 listen her i haven 🌿🌾🌸🌳

- Pilebladet pære pyrus salicfolia, de små miniature pære - dog ikke spiselige - er ikke til at stå for. 

- Kertepileurt persicaria, blomstre længe og gir højde i bedene. 

- Alunrod heuchera findes i et utal af farver, og sætter små farveklatter i bunden af bedene.

- Bregner, gerne de vintergrønne, således der stadig er noget grønt i vintertiden. 

- Hortensia, er både en fryd i bedet, men også særdeles egnet til at binde med i efterårskransen

Jeg har mange yndlings planter, men skulle jeg vælge, må disse være på min top 5⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Er nysgerrig på, hvilke planter der mon er på din top 5 liste i efteråret? 

-
-
-

#efterår #efterårshaven #havedesign #haveindretning #pilebladetpæretræ #hortensia #alunrod #kertepileurt #havelivetsglæder #yndlingsstauder